Eski zamandır çeşitli ortamlarda zemin ve duvar kaplamak için en yaygın kullanılan malzemelerden biri Fayans olmuştur. Son dönemlerde fayanslar çeşit çeşit modellerde bulunmaktadır .Bu aralar malzemelerde kalite, tasarım ve renk çeşitliliği çok arttı. dolayısıyla farklı amaçlar için fayansı kullanmayı çok kolaylaştırır. Ancak genel olarak her ortam ve mekan için özel bir kiremit ve fayans türü kullanmak gerekir.
Fayans çeşitlerinden biri, porselen fayanstır
Porselen karolar yüksek sıcaklıkta pişirildiği için yüksek yoğunluk ve dirence sahiptir. Bu nedenle aynı zamanda bu türü diğer türlere göre daha güçlü ve daha sert hale getirir.
Bu çeşit fayansın diğer avantajları arasında güzelliği, kolay bakımı, aşınmaya karşı yüksek direnci ve yoğun trafikli ortamlarda kullanılabilmesi yer alır.
Bu fayans iki çeşit olarak mevcuttur : Porselen ve Seramik .
Mozaik karolar kare şeklinde ve 2,5 santimetre kare boyutlarında yapılmaktadır.
Bu fayans modelinden şu şekilde kullanabilir: Dolaplar arası fayans veya kısa duvarların yanı sıra banyo, yüzme havuzu vb.
Mozaik fayanslar görsel olarak çok güzellerdir. Kurulmuşları kolaydır. Ayrıca çevre ile uyumludur ve bakımı ve temizliği çok kolaydır.
Bu tip fayanslar genellikle tuğlaya benzer bir görünüme sahiptir ve yer karosu yada zemin Seramiğin kategorisine girer.
Ama aslında bu karolar kalınlık açısından daha incedir. Kaldırım fayansları banyo, bina ve verandanın zemin kısmını kaplamak için mükemmel bir seçimdir.
Bu fayans türü doğrudan güneş ışığına karşı da rengini ve görünümünü kurur ve kayıp etmezler.
Bu fayanslar en çok kullanılan karo türlerinden biri olarak kabul edilebilir. Bu kategoriye isim verilmesinin nedeni, tuğlaya olan benzerliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu tür fayans genellikle “duvar fayansı” olarak, İçte ve dışta kullanılırlar ve doğru düzenlenirlerse ortama ayrı bir güzellik katarlar.
Daha fazla bakım ve temizlik kolaylığı için aslında bu fayanslar üzerine inşaattan sonra bir cam tabakası yerleştirilir. Bu fayanslar, tuvalet çoğu zaman banyo, mutfak vb. gibi farklı alanları kaplamak için kullanılır. Kullanılmış
Bu tip karo aslında mineral karoların tüm özelliklerine sahiptir. Mineral fayansların dayanaklığını sadece biraz daha yüksek olarak kabul edilebilir. Bu tip fayanslar parlak bir yüzeyi yoktur ve bu da pek çok kişinin onları farklı mekanlarda kullanmakla ilgilenmemesine neden olmuştur.
Bu tip karolar sırsızdır ve nemli ortamlarda kullanım için sızdırmaz hale getirilmelidir. Mineral fayanslar daha çok ticari merkezlerde kullanılmaktadır. Bu karoların yüksek dayanıklılığı ve düşük fiyatı, onları çeşitli kullanımlar için mükemmel bir seçim haline getirmiştir.
Meksika fayansı veya Saltiyo Fırınlanmadan ve sadece havaya maruz bırakılarak yapılır.
Bu kategori genellikle görünüm açısından birçok kişinin ilgisini çekecektir. Meksika fayansı da kurulum için sızdırmazlığa ihtiyaç duyar.
Bu kategoriyi yapmak için genellikle kil veya benzeri mineraller kullanılır. Son olarak bu fayansların sırlanması ve işlenmesi ısı kullanılarak yapılır. Bu kategori ayrıca sırlı ve sırsız çeşitleri de mevcuttur.
Günümüzde çoğu mutfakta dolaplar arasındaki boşluk, dolaplar arasında fayans kullanılarak son derece şık görünümlü hale geliyor.
Genellikle bu tip karo, lavabo, tezgah ve gaz ocağı arkasındaki duvar için kullanılır. Bir bakıma bu fayans çeşidinin dekoratif bir yönü olduğu ve mutfağın dekorasyonunu değiştirmek için kullanıldığı söylenebilir.
Mutfak Dolabı Arasındakı Fayans Çeşitleri
Bu tür fayanslar renkli kristal camdan yapılmıştır ve bu nedenle harika bir güzelliğe sahiptir.
Bu karo modeli çok çeşitli renklere sahiptir, yüzeylerinde açık çizgisi yoktur ve temelsiz monte edilebilirler. Fiyatları da tam metrekare olarak hesaplanıyor.
Tabii ki bu karo modelinde nakliyede zorluk yaratan yüksek hassasiyet ve ağırlık gibi olumsuz özelliklere söylenebilir.
Bu fayansların yapımında yüksek dayanıma sahip, doğal ağaç türü olan PLYWOOD kullanılmaktadır.
mutfak dolaplar arasında ahşap fayans Tasarım türü ve sahip olduğu su geçirmezlik özelliği nedeniyle en iyi ve en popüler seçeneklerden biri olarak kabul edilirler.
Bu fayanslar özel yapıştırıcı veya ahşap özel alt temel ile kolayca monte edilebilir.
Bu tip mutfak dolap aralarının fayans hazırlanmasında pleksiglas levha kullanılmaktadır. Bu fayansların fiyatı ve kalitesi oldukça uygun olup şeffaflık ve kolay taşınabilirlik bu karoların diğer avantajları arasında sayılabilir.
Bu fayansların dezavantajı, ısıya karşı düşük direnç olarak da kabul edilebilir.
Bu tür karoların ayrı bir güzelliği vardır. Yüksek ısı direnci, düşük ağırlık ve kolay taşıma bu kategorinin diğer avantajlarıdır.
Bu arada, bu fayans yüksek fiyatı, bu fayans dezavantajlarından biri olarak düşünülebilir.
Bu karo türü aslında alüminyum fayanslardır. Tasarım ve renk çeşitliliği, yüksek ısı direnci, düşük ağırlık, kolay kurulum ve güzellik onları ideal bir seçim haline getirdi.
Bu karoların dezavantajı, aşağı yukarı yüksek fiyatları olarak da düşünülebilir.
Mutfak dolaplar arasındaki bu tip fayans klasik bir görünüme ve yüksek ısı direncine sahiptir. Ancak zor nakliye, yüksek ağırlık, kırılganlık ve yerinde kesme ihtiyacı, bu fayanslar yaygın olarak kabul görmemesine neden oldu.
Havuz Fayansı Nedir ?
Havuz ortamı asidik ve alkali bir ortamdır; Bu nedenle uzun vadede sorun yaratmamak için yapımında özel fayanslar kullanılmalıdır.
Banyo, sauna, yüzme havuzu ve diğer ıslak mekanlar gibi mekanların iç kısım yapımında bu havuz fayansları sırlı oldukları için halk tarafından beğeniyle karşılanmaktadır.
İşverenlerin ve inşaat proje yöneticilerinin kabul görmelerinin nedeninin bu sebepten olduğu söylenebilir. Havuz fayansı çok yüksek ısı ve basınca sahip masif fırınlarda yapılmakta olup darbeye, güneş ışığına ve sıcaklık değişimlerine karşı direnci yüksektir ve en önemlisi yüzeyleri kaygan değildir.
Düşük sıcaklıklara ve donmaya karşı çok yüksek bir dirence sahiptir. Bir diğer önemli özellik.
Havuz modelinde genellikle 2,5 x 2,5 boyutlarında kare veya altıgen şeklinde tasarlanır ve 30 x 30 boyutlarında ağlar üzerine kurulur.
Fayanslar ızgaradan kolayca çıkarılır ve sorunsuz bir şekilde kullanılır.
Duvar fayans İç dizayn alanında en önemli objelerden biri. Bu tür fayans, banyolar ve mutfaklar dahil birçok alanda kullanılmaktadır.
İç dekorasyon renklerinin duvar fayansları ile uyumunun öneminin yanı sıra önemli bir nokta da duvar karolarının genellikle neme maruz kalması ve bu nedenle neme ve su girişine karşı iyi bir dayanıklılığa sahip olması gerektiğidir.
Duvar Fayansın Çeşitlerinin Gözden Geçirelim
En yaygın biçim duvar fayansı seramik adlandırılmış olan veya porselen karolar sadece su ve nem emme miktarında farklılık gösterir. Bu karonun uzunluk ve genişlik oranı 2: 1’dir.
Duvarda çeşitli sırlı karolar kullanılır ve en yaygın tip Metro tasarımlı duvar fayanslarındandır.
Cam duvar fayansı Farklı renklerde camdan üretilmekte, arkası fileli ve tekli fayansı iki mozaik formda pazarlanmaktadır. Cam fayans diğer birçok modele göre daha yüksek direnç, dayanıklılık ve neme karşı mukavemete sahiptir.
Mozaik fayanslar genellikle iç mekan için dekoratif bir görünüme sahiptir ve bu nedenle önceden belirlenmiş belirli bir desen veya tasarımın uygulanmasına yardımcı olmak için ince ve küçük malzemelerden üretilirler.
Mineral fayansların dokusu çok yoğun, geçilmez ve serttir; Çünkü içinde kullanılan malzeme topraktaki minerallerdendir ve üretim süreci cila ve tuğla üretimi ile aynıdır.
Doğal taş duvar fayansı genellikle Mermer, Granit, Traverten ve Arduvazdan üretilir. Doğal taş fayansları geçmişten günümüze kadar kullanılmıştır.
Bugün bile yüksek dayanaklık ve yüksek görünüm ve güzellikleri nedeniyle en popüler fayanslar arasında yer almaktadırlar. Doğal taş fayansları rafine ve simetrik kenarlara sahiptir.
Seramik ve fayans için aşağıdakiler de dahil olmak üzere geniş bir kullanım alanı vardır: Seramik zemin, seramik cephe, fayans duvar Ve Dolaplar arası fayans alanları.
anda seramik ve fayans, bir binanın hem dış hem de iç güzellik derecesini belirleyen ana unsurlardan biridir.
Müşterilerin seramik ve karoları kabul etme nedenlerinden biri, çok çeşitli tasarım ve renk seçenekleridir.
Taş tasarım seramik fayans, Kil, Silisyum Karbür ve Tungsten ve diğer elementlerden yüksek saflıkta üretilir. Bu malzemeler, birincil ham seramik olan bisküvi üretmek için bir fırında ısıtılır. Tabii ki seramiğin cinsine ve sırlı olup olmamasına göre seramik ve fayansın fırına verilme süresinin farklı olduğunu söyleyebiliriz.
Taş tasarım fayans, çeşitli türleri Mermer tasarım veya Granit ve seramik kabartmalı bir taş tasarıma sahiptir.
Taş tasarım karolar lüks ve modern mekanlar için kullanılır ve bazen yüksek kalite gerçek taşın taş tasarım fayanstan ayırt edilmesini zor olmaktadır. Bu seramik fayans modeli dezavantajlarını geliştirerek taşlara iyi bir alternatiftir.
Mermer tasarım seramikler krem ve gri gibi farklı renklere sahiptir ve daha çok yer ve duvar seramikleri olarak kullanılır.
Kabartmalı taş desenli seramikler mutfakta olduğu kadar şömine ve TV arkası için de kullanılmaktadır.
fayans İnşaat sektöründe kullanılan en eski kaplamalardan biridir. Yer fayansları ,fayans duvar, Havuz karoları, her biri müşteri ihtiyaçlarına göre farklı tasarım ve rollerde piyasaya sürülen binalardaki karo uygulamalarının sadece bir parçasıdır.
Bu tip fayans, parke için çok iyi bir alternatiftir. Görünüşü parke gibidir, ancak karoların iyi özelliklerinden yararlanır ve parkenin kusurlarını kapatmış.
Parke nem karşısında pek dayanıklı değildir ancak evin neme maruz kalan bölümlerinde parke tasarım fayanslar rahatlıkla kullanılabilir. Bu karo şu anda mevcut olan en popüler karolardan biridir.
Geçmişte mozaikler daha çok avlu döşemesi veya genellikle sadece binanın dış cephesinde döşeme olarak kullanılıyo . Ancak günümüzde mozaiklerin sahip olduğu farklı ve güzel tasarımlar nedeniyle zeminde dekoratif karo olarak ve hatta fayans duvar yerine kullanılmaktadır.
Mermerin olağanüstü güzelliği kimseden saklı değildir. Ancak yüksek fiyatı ve kaygan yüzeyi nedeniyle bu tip karolar iç ortamlarda kullanılmaktadır. Bu tip fayansın dezavantajlarından biri de kaygan olmasıdır.
Fayansın güzelliği ile birlikte yüksek kalitesi, lüks fayans üretimine yol açmaktadır. Lüks fayans, tek bir karo türünün adı değildir. Daha çok, kaliteli ve özel güzelliğe sahip her türlü karoya lüks fayans denir. Bu tip fayansın kullanımı sınırlı değildir, yani yer karoları kullanılabilir. Fayans duvarveya lüks banyo seramik karolarını seçilmektedir.
Yüzey parlaklığı açısından üç çeşit seramik ve karomuz var: parlak, yarı parlak ve mat. Parlak fayanslar ışığı mükemmel bir şekilde yansıtır ve bu ışık yansıması ortamın daha güzel görünmesini sağlar. Bu kategorinin özelliği, parlak fayansların temizlenmesinin daha kolay olması ve bu tip seramiklerde daha az leke kalmasıdır.
Mat seramikler en az ışık yansımasına sahiptir ve temizlenmesi daha zordur. Lüks fayans genellikle her çeşit parlak fayans aralarından seçilir.
Seramik ve fayanslar için doğru renk seçimi ortamın daha güzel görünmesinde oldukça etkilidir. Lüks karo olarak en popüler renk, beyaz renktir. Tabii ki seramik ve fayansın renginin perde, mobilya gibi diğer ev eşyaları ile koordine edilmesinin de çok önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Evin lüks görünmesi için ortamda tamamlayıcı renklerin kullanılması daha iyidir.
Fayansın boyutu, çevrenin daha geniş görünürlüğü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Büyük karolar, ortamı daha açık ve daha büyük hale getirir.
Lüks karolar genellikle geniş ortamlarda kullanılır. Bu ortamlarda büyük ebatlı seramik fayans kullanmak daha iyidir. Bu karolar ve seramikler daha az açık çizgi sahiptir ve çevreyi kusursuz bir şekilde gösterir. Lüks fayanslarda genellikle düzeltme kesimi kullanmaktadır.
Her fayans iki bölümden oluşur: Gövde olarak adlandırılan karonun temeli ve yapısıve fayans sır olarak bilinen zemin üzerindeki kaplama.
Bu tip fayans zemin bulumu, kalkerli kil ve kalkersiz kil olmak üzere iki çeşit ve bazen silika ve kireç gibi bileşiklerden üretilir. Üretilen zemin bulumun rengi kırmızımsı kahverengidir.
Katoforit gövde, Maiolica gibi, kalkerli ve kalkersiz kil ile kireç (kalsiyum karbonat) ve şamot (kireçlenmiş kil) gibi bileşiklerden oluşur. Bu iki gövde arasındaki tek fark, hammaddelerinde kullanılan kireç miktarıdır. Katoforitteki kireç içeriği mayolikadan daha azdır.
Bu fayans türü, önceki iki türden farklı olarak Beyaz gövde karosu ve iki seferde pişirilirler ve onlar için “iki pişirme” terimi kullanılır.
İki tipte Monoproza gövdeler veya çabuk pişen tek gövdeler (Monoproza gövdenin diğer adı) Beyaz gövde karosu ve kırmızı gövde bölünür.
Gazipaşa Mah. Yavuz Selim Bulv. Zeytin Sok.Öymen Apt. No:3
+904623221069, info@sjvco.com